3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Memurlar eylemde

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu çalışanlarının ücretlerinin ''insanca yaşanacak bir düzeye'' yükseltilmesini istedi.

Bozgeyik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklaması eylemi sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yoksulluk, işsizlik ve adaletsizliğin büyümekte olduğunu, devletin resmi rakamlarının dahi açlık, yoksulluk ve işsizlikteki artışı gizleyemediğini öne sürdü.

Yaşanan açlık, yoksulluk ve işsizliğin sorumlusunun IMF'nin önerdiği politikaları tercih eden siyasi anlayışlar olduğunu savunan Bozgeyik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sorumlu kamu yararının hiçe sayan siyasi anlayışlardır. Sorumlular üretmeden kazananlar, karından fedakarlık etmeyenlerdir. Sorumlular demokratik hak ve özgürlüklere baskı, yasak ve kuşkuya yaklaşanlardır. Sorumlular sadakayı kutsayan, sosyal hakları devletin sırtında yük görenlerdir. Bu zihniyetin temsilcisi AK Parti hükümetinin de tercihi zenginden, tefeciden, IMF'den yanadır."

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 10:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?