6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mesleğe hoşgeldin toplantısı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere "Mesleğe Hoş Geldin" toplantısı düzenlendi.

Makine Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan öğrencilere Oda, Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği hakkında bilgiler verildi. Toplantıya konuşmacı olarak, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Bayseç ve Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkay Dereli katıldılar.

MMO Şube Başkanı Ali Peri tarafından Oda, odanın öğrenci üyelere yönelik yaptığı faaliyetler, piyasa koşulları, iş yaşamında öğrencileri nelerin beklediği ve piyasaya ne şekilde kendilerini hazırlamaları gerektiği konularında bilgiler aktarılırken; Bayseç ve Dereli tarafından ise Makine ve Endüstri Mühendisliği, gelecekte mühendislik, mühendisliğin önemi ve mühendislik etiği gibi konularda bilgiler verildi.

MMO Gaziantep Şube Başkanı Peri, yaptığı konuşmada, "Sizler, bugünün öğrencileri yarının mühendisleri ve meslektaşları olarak artık yeni, geniş ve köklü bir ailenin içerisine girmiş bulunmaktasınız. Artık sizlerde Makina Mühendisleri Odası'nın birer ferdisiniz. Bizler Oda olarak, sanayileşme ve demokratikleşme ile ülkemizin yolsuzluktan, yoksulluğa, terörden, geri kalmışlığa tüm sorunlarını aşacağına inanıyoruz. Bu aşamada, geleceğimizin aydınlık yüzü olan öğrencilerimize yani sizlere, büyük sorumluluk ve görevler düştüğünü bilmenizi istiyoruz" dedi.

Öğrenciler ise bu tür etkinliklerin kendilerine oldukça faydalı olacağı ve sürekli bir araya gelerek bu tür ortamların oluşturulmasını istediler. Toplantı sonrası ise kokteyl düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 12:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?