6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Meslektaşlarına sahip çıktılar

Gaziantep’te görev yapan doktorlar, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi doktoru Necip Öztemiz’in hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösterdi.


Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan Gaziantep-Kilis Tabip Odası adına basın açıklaması yapan Oda Başkanı Fethi Albayram, “Son yıllarda sağlık personelini hedef alan özellikle hekimlere yönelik şiddet olaylarında artış yaşanmaktadır. Bu şiddet olayları öncelikle acil polikliniklerde hekimler başta olmak üzere tüm sağlık personeline uygulanmaktadır. Dün saat 21:00 civarında Dr. Necip Öztemiz’in hasta yakınları tarafından darp edilmesi yeni bir olay değildir. Bu tür olaylar acil polikliniklerde her gün yaşanmaktadır. Hastanelerimizde yaşanan güvenlik zafiyeti ve üst düzey yöneticiler tarafından sorumsuzca yapılan açıklamalar, şiddet olaylarının artışındaki sebeplerden en önemlisidir. Bizler hekimler olarak, bizi yönetenleri ve idareyi bu olaylarda yanımızda görmek istiyoruz. Güvenli çalışma ortamı en önemli hakkımız ve bu konu da idarenin ve sağlık üst düzey yöneticilerinin gereğini yapmasını talep ediyoruz” diye konuştu.


Dünkü olayda yaralanan Dr. Necip Öztemiz’in işitme kaybına uğradığını dile getiren Albayram, “Acile gelen bir hastaya gerekli müdahale yapılmasına rağmen, 6 kişilik hasta yakını tarafından darp edilen arkadaşımız Dr. Necip Öztemiz‘in işitme kaybı mevcut olup, tedavisi Tıp Fakültesi’nde devam etmektedir. Arkadaşımıza geçmiş olsun derken tüm sağlık çalışanlarını bu tarz olaylar karşısında birlikte olmaya çağırıyoruz” dedi. 

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?