6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mete, dizileri topa tuttu

Türkiye'de bugüne kadar 400'e yakın dizi filmin senaristliğini yapan Senarist Ömer Lütfü Mete, dizi filmlerin toplum ahlakını bozmaktan başka bir işe yaramadığını söyledi.

Sunder'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Ömer Lütfü Mete, Türkiye'de çevrilen dizi filmlerin bir çoğunun insanları zehirlemekten öte gidemediğini belirtti.

Köstekli Saat, Ayrı Dünyalar, Veysel Karani, Ahmet Bedevi, Çizme, Gülün Bittiği Yer, Bizim Yunus, The İmam, Bizim Ev, Evlere Şenlik, Ortaklar, Deliyürek, Avcı, Hayat Bağları, AGA, Çanakkale Destanı gibi yapımların senaristliğini yapan Mete, dizi filmlerin olumsuzluklarını dile getirdi.

Mete, "Toplum ahlakını bozmaktan başka bir işe yaramayan birçok dizi film, insanımızı olumsuz yönde etkiliyor. Dizi filmleri insanımıza çok şey veriyor ama zehirleme üzerine veriyor. Diziler sayesinde 5 yaşındaki çocuklarımız flört etmeyi öğreniyorlar. Ana okulunda sevgili edinmeyi öğreniyorlar. Namusun kaç para olduğunu öğreniyorlar. Diziler zehir saçıyorlar. Bunların hepsi bir projeden ibaret. Projeyi de başarı ile uyguluyorlar" dedi.

"Türkiye'de en büyük savunma sistemi ailedir. Yapılan bir takım dizi projeleriyle aileler yok edilmeye çalışılıyor. Türkiye'nin en büyük düşmanı ABD veya İsrail değildir. Türkiye'nin en büyük düşmanı şu anda aile sistemimizi yıkmaya çalışan dizi filmlerdir" diyen Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evlilikleri yürütmeyen, eş cinselliği yücelten, cinsel özgürlüğü sınırsız gösteren, aile, namus, iffet ve haya gibi değerleri, ilkel ve çağı geçmiş gibi gösteren dizi filmlerle maalesef aile sistemimizi yıkmaya çalışıyorlar. Bizim çok güçlü bir aile yapımız olduğunu bilen düşmanlarımız bizi çökertmeye aile düzenimizden başlıyorlar. Ülkemizde en büyük savunma sistemi ailedir. Uyuşturucu ve her türlü tutkuya karşı zabıta vakaları ülkemizde az yaşanmaktadır. Türkiye hala zabıta cennetidir. Nüfus yoğunluğu, işsizlik, ilkel yaşama ve yoksulluğa rağmen zabıta vakalarının çok az olması aile sistemimizin güçlü olmasından kaynaklanmaktadır. Bizi yok etmenin tek yolu, aile sistemimizin çökertilmesiyle olur."

Konferans sonunda kitap imzalayan Ömer Lütfü Mete, yoğun ilgiliyle karşılaştı

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 18:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?