6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Metin Özkarslı'nın 29 Ekim mesajı

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek kazanılan Cumhuriyetin kuruluşunu, 85 yıldır aynı coşku ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

Özkarslı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türk milletinin eşsiz kahramanlığının tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti. Özkarslı, “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü ile coşku yaşarken, aziz şehitlerimizi de büyük bir yasla anıyoruz” dedi.

Özkarslı, altı yüzyıl hüküm sürdükten sonra çöken bir imparatorluktan genç ve güçlü bir Cumhuriyet oluşturan şehitlerin, gazilerin sayesinde Türk milletinin hala dimdik ayakta durduğunu söyledi. Özkarslı, Türk milletinin tarihte büyük zaferle imza attığını ve bu zaferlerle büyük onur ve gurur duyduklarını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletine önderlik ederek 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla kurtuluş savaşını başlatan büyük önder Atatürk, en büyük gücünü Türk milletinden, onun tükenmez maneviyatından almıştır. Atatürk her daim, Anadolu'nun her köşesinde milletiyle bir arada olmuştur. Savaş meydanlarında kazanılan zaferin sürekliliği güçlü bir ekonomik ve siyasi sisteme dayanan yeni bir devlet kurmaktan geçiyordu. Bunun sonucunda cumhuriyet vücut buldu. Cumhuriyet Türk milletinin en büyük eseridir. Türk milleti Cumhuriyete olanca gücüyle sarılmalı, sahip çıkmalıdır. 85 yılda bu denli güçlenen cumhuriyetin önünde daha nice güzel, aydınlık seneler vardır.”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de büyük bir coşku içerisinde kutlandığını belirten Özkarslı, “Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının gönülden kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi bir kez daha şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?