6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Meyve suyu paketinde uyuşturucu

Gaziantep polisi tarafından uyuşturucu şebekesine yönelik yapılan operasyonlarda 3.5 kilo eroin maddesi ele geçirilirken, 14 kişi gözaltına alındı.

Meyve suyu paketlerinde uyuşturucu sevkıyatı yapan şebeke üyelerinin bir miktar uyuşturucu maddesini bir evin bahçe duvarına zulaladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hatay Gaziantep arasında sürekli uyuşturucu sevkıyatı yapan şebekeye yönelik operasyonlar düzenledi.

3 aydır süren operasyonlarda daha önce mandalina ve portakal arasında Hatay'dan Gaziantep'e uyuşturucu sevkıyatı yapan şebeke çökertilirken, şebekenin diğer üyelerinin yeni bir sevkıyat hazırlığında olduğu ihbarını alan ekipler operasyon için düğmeye baştı. Polis ekipleri, ilk olarak Hatay'dan Gaziantep kent merkezine giriş yapmak isteyen içinde Fatma B., Enver C.'nin bulunduğu otomobili durdurarak arama yaptı. Araçta yapılan detaylı incelemelerde poşet içine gizlenen 2 adet meyve suyu paketi fark edildi. Paketleri açan polis ekipleri uyuşturucu maddesiyle karşılaştı. Toplam 1 kilo 10 gram eroin maddesiyle birlikte Fatma B. ve Enver C. gözaltına alındı.

Sevkıyatın çıkış noktası olan Hatay'da da baskın yapan Gaziantep polisi, burada da ilginç bir yöntemle karşılaştı. İlk olarak Nizam Ö.'nün bahçe duvarları çevresinde araştırma yapan polis, bir bulguya rastlamadı. Ancak uyuşturucu bulunduğu yönündeki ihtimaller üzerine bahçe duvarları söküldü. Alt sıralara dizilen briketlerde uyuşturucu maddesi bulan polis, Nizam Ö. ve Emine K.'yi de gözaltına aldı. Duvarlar içine yapılan incelemelerde zula edilen 2 kilo 493 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi ile bağlantısı olduğu tahmin edilen 10 kişi de kent merkezinde yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 10 kişinin Gaziantep kent merkezinde müşteri konumundaki yaklaşık 150 kişiye paketler halinde uyuşturucu servisi yaptığı ileri sürüldü.

Operasyonlarda toplam 3.5 kilo eroin maddesi, 22 gram esrar maddesi, 1 adet uyuşturucu madde tartmada kullanılan hassas terazi, uyuşturucu madde satışından elde edilen 5 bin 145 YTL, 300 Euro ve 100 ABD Doları, 1 tomar eroin paketlemekte kullanılan jelatin kağıt, 15 adet Rivotril hap, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 6 adet dolu fişek ele geçirildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?