4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Mezarlık vahşetinin sanıkları yakalandı

Gaziantep’te, işkence edildikten sonra mezarlıkta kafalarına kurşun sıkılarak öldürülen 2 kişinin katil zanlıları yakalandı. Şahısların hırsız çetesi tarafından iç hesaplaşma sonucu infaz edildikleri tespit edilirken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Asri Mezarlık’ta feci şekilde dövüldükten sonra kafalarına kurşun sıkılarak öldürülen İbrahim Halil Dedecan (22) ile Murat Demir’in (34) katil zanlılarına ulaştı. Dedecan ile Demir’in sahte evrak ve hırsız çetesi tarafından iç hesaplaşma sonucu öldürüldüğü tespit edilirken, iddiaya göre olay şöyle gelişti:

İbrahim Halil Dedecan ile Murat Demir, çete elemanları tarafından olay günü Çukur Mahallesi Mehmet Uygun Caddesi üzerinde bir işyerine götürüldü. İbrahim Halil Dedecan ile Murat Demir, Orkut Demirel (32), Ali Çevik (39), Mesut Öğretici (31) ve Kazım Yenidoğan (27) adlı şahıslar tarafından dövüldü. Aynı şahıslar tarafından Asri Mezarlık’a götürülen Dedecan ve Demir, burada çetenin diğer elemanları Hüseyin Polat, Orhan Aysal ve Oktay Turan tarafından başlarına kurşun sıkılarak infaz edildi.

Mezarlık görevlilerinin verdiği iki aracın plakalarından yola çıkan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlılara kısa sürede ulaştı. Çete elemanı olduğu öne sürülen ve hırsızlıktan sabıkaları bulunduğu belirtilen İbrahim Halil Dedecan ve Murat Demir’in mal paylaşımından dolayı iç hesaplaşma sonucu infaz edildiğini tespit eden polis, öldürülen İbrahim Halil Dedecan ve Murat Demir’i dövdükleri ileri sürülen Orkut Demirel, Ali Çevik, Mesut Öğretici ve Kazım Yenidoğan’ı yakaladı. 4 zanlı ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilirken, infazı gerçekleştirdikleri iddia edilen Hüseyin Polat, Orhan Aysal ve Oktay Turan’ın yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 17:58:49
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 20:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?