4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

MGK Genel Sekreteri GAP'ta

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpdoğan, Türkiye’nin en büyük ekonomik ve sosyal kalkınma projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi’ni (GAP) MGK’ya taşıyarak layık olduğu yere gelmesine çalışacaklarını söyledi.

MGK Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpdoğan ve Enerji, Su ve Çevre Müşaviri Ata Atalay GAP ziyareti ve incelemeleri kapsamında Gaziantep’e geldi. MGK’nın ilk sivil Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpdoğan beraberindeki heyet ve eşiyle birlikte Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin’i makamında ziyaret etti.

Vali Lütfullah Bilgin, MGK’nın milli politikanın ve siyasetinin belirlendiği önemli bir kurum olduğunu belirterek, "Milli politikanın belirlenmesinde MGK bugün de olacak yarında olacaktır" dedi. Gaziantep ekonomisi ve sanayisiyle ilgili bilgi de veren Vali Bilgin, kentin; yer altı ve yer üstü zenginlikleri bulunmayan kentin çalışkan ve girişimci insanlarıyla "Anadolu Kaplanı" unvanına sahip olduğunu söyledi.

MGK Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpdoğan ise yurtdışı görevlerinde bulunduğu için ilk kez Gaziantep’e geldiğini hatırlatarak, GAP incelemeleri hakkında şunları söyledi:

"GAP Bölgesinde yer alan 9 ilde incelemeler ve ziyaretlerde bulunmaya çalışıyoruz. MGK, Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili iç ve dış konuları alan bir kurumdur. Türkiye’nin en büyük ekonomik ve sosyal kalkınma projesi olan GAP da MGK’nın ilgi alanında olacaktır. Yaptığımız incelemelerde, projenin bitiş tarihi ufukların ötesinde görünüyor. Biz sunacağımız inceleme raporuyla projenin bitim tarihini ufuk içine almaya çalışacağız. 32 milyar dolarlık projenin 17 milyarlık kısmı tamamlanmış. Yüzde 50’si biten projenin tümünü bitirmek gerekiyor."

Alpdoğan GAP kapsamında biten projelerinde rehabilitasyonu gerektiğini gördüklerini belirterek, "GAP’ın hayata geçirilmesiyle birlikte, toprakta bozulmalar meydana gelmiş. Tuzluluk oranı artmaya başlamış. Bu tip sorunların çözümü gerekli. GAP’ı MGK’ya taşıyarak tekrar gündemde kalmasını ve layık olduğu yere gelmesine çalışacağız" dedi.

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpdoğan’a ziyaretin anısına Şehitler Anıtı maketi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

MGK Genel Sekreteri Alpdoğan’ın valiliği ziyaretinde Garnizon Komutanı Necdet Sezginer, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 13:34:38
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 11:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?