6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

MHP, İstanbul'un fethini kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Bayram Kemal Kılıç, İstanbul'un fethinin 555. yıldönümünü kutladıklarını söyledi.


Kılıç, yaptığı açıklamada, İstanbul'un fethinin, binli yılların başında Anadolu'yu yurt edinmek üzere gelen Türkler'in, yeni coğrafyalara açılmaları için ihtiyaçları olan maddi ve manevi bir başkentin doğmasını sağladığını belirtti. Kılıç, "Osmanlı Devleti, bir uç beyliği olarak Söğüt'ten başladığı mücadeleyi sonraki yüzyıllarda yükseltmiş, İstanbul'un fethinin ardından küresel bir imparatorluk olma imkanını elde etmiştir" dedi.

Türk Milleti'nin fetih ile birlikte; kültürlerin, inançların, ticaretin ve kıtaların kavşak noktasında bulunan bir dünya kentini yönetme imkanı bulduğunu kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

"Fetihten sonra imar edilen ve eserlerle donatılan İstanbul kentinin yaşayan güzelliklerine rağmen, bugün sosyo-kültürel kirlenmenin de neden olduğu tahribat, bakımsızla karşı karşıya olduğu da bir gerçektir. Dileğimiz, fethi Peygamberimiz tarafından müjdelenmiş bu tarihi kentimizin, giderek silinmeye yüz tutan güzelliklerini yeniden kazanması, geçtiğimiz asırlarda olduğu gibi huzur, barış ve kalkınmanın sembolü olarak dünyaya yön veren bir küresel merkez haline gelmesidir. İstanbul'u bir Türk-İslam kenti yaparak çağı değiştiren, dünyaya yeni bir başkent armağan eden, başta büyük hakan Fatih Sultan Mehmet olmak üzere fetihte yer alan ecdadımızın hatıralarını minnet ve şükranla anıyor hepsine Allah'tan rahmet diliyorum."

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 15:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?