6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

MHP il başkanı Gazi gününü kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Bayram Kemal Kılıç, Gaziler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak üzerinde hür ve bağımsız yaşanılan vatan topraklarının, şehitlerin ve gazilerin canları pahasına kazandıkları kutsal bir emanet olduğunu bildirdi.

Kılıç, Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, üzerinde yaşanılan toprakları vatan yapan ve varlığımızın nedeni olan aziz şehitler ve kahraman gazilere gönül borcunun, devleti ve vatanı koruyarak Cumhuriyeti çağdaş medeniyet seviyesine taşıyarak ödenebileceğini belirtti. Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız vatan toprakları, şehitlerimizin ve gazilerimizin canları pahasına kazandıkları kutsal bir emanettir. Her biri ayrı kahramanlık timsali olan gazilerimize layık oldukları saygıyı göstermek, değerli kişiliklerine yakışır şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak hepimizin toplumsal ve insani görevidir."

Kılıç, hayatlarının baharında, birçok şeyden vazgeçerek, kendilerini vatanına ve milletine adayan bu cesur insanların, her türlü değeri fazlasıyla hak ettiklerini kaydettiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş, bu uğurda canını ortaya koymuş insanlarımız, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Unutulmamalıdır ki; devleti devlet, ulusu ulus yapan değerlerdir. Bizim için gazilik ve şehitlik kavramları ulusal değerlerimizdir. Gazisi şehidi olmayan ulus, ulus olamaz. Ne mutlu ulusuma ki onda bunlar fazlasıyla mevcuttur.''

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?