6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

MHP'den açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Bayram Kemal Kılıç, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. 

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Aralık 1921 tarihinin, zulme, yoksulluğa ve emperyalist güçlere karşı, inancın, imanın ve varolmanın savunması olduğunu söyledi. 25 Aralık tarihinin, yeni nesillere bırakılan en büyük miras olduğunu belirten Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Bu mirasın kıymetini çok iyi bilmek ve anlamak lazımdır. Gaziantep Savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dolu bir avuç Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmeleridir. Alın teriyle ıslanmış, umutla yeşertilmiş toprağını, düşmana vermemek için canını feda eden, bombardıman altında inim inim inlerken dahi 'Vatanım' diyebilen bir avuç insanın hikayesidir. Hürriyete inanan, kendi kaderine terkedildiğini, çaresizliğini bildiği halde, kenetlenmenin en güzel örneğini sergileyerek, akıllara durgunluk veren özveri ile kendisini düşmanına bile hayran bıraktıran onurlu bir milletin zaferidir. Gözlerinin önünde süngülenen yavrusunun çığlıkları yüzünden top, tüfek sesini duymayan, kaybettiği eşinin kanının sıcaklığı yüzünden soğuğu hissetmeyen, yavuklusunun hasretiyle barut kokusunu hissetmeyen sevgililerin, babaların, anaların, yavruların kahramanlık destanıdır. Yapılan zulümleri bizler unutmadık, bizden sonraki nesle de unutturmayacağız."

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:58:18
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 18:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?