6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

MHP'den Antepfıstığı açıklaması

MHP Gaziantep İl Başkanı Bayram Kemal Kılıç yaptığı açıklamada, Antepfıstığı rekoltesinin bu sene geçtiğimiz yıllara nazaran yüksek bir seviyede olduğunu söyledi.

Kılıç, “Fıstık üreticilerinin de bol ürün nedeniyle yüzlerinin güleceğini tahmin ediyorduk, ancak durumun hiç de öyle olmadığı, çiftçi fıstığını toplamaya başladıktan sonra ortaya çıktı.

Antepfıstığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en az 10 ildeki çiftçilerin geçim kaynağı durumundadır. Bu sezon fıstık rekoltesi 60 bin ton civarında seyretmesi tahmin ediliyordu. Ancak bu rakam aşırı sıcaklardan ve sıcaklığın getirdiği kuraklıktan beklentilere cevap vermedi. Ne yazıktır ki, toplanan fıstığın ortalama yüzde 50’sinin içinin boş olduğu da ayrı bir gerçek olarak, hayal kırıklığına neden olmuştur. Fındığın taban fiyatı 7 YTL olarak açıklandı. Ancak, bu güne kadar fıstık taban fiyatı açıklanmamıştır. Taban fiyatın çiftçiyi mağdur etmeyecek şekilde açıklanmasını bekliyoruz. İnşallah fıstık taban fiyatı açıklanırken çiftçinin mağduriyeti göz önünde bulundurulur. Çiftçiyi desteklemek için kurulan Güneydoğubirlik, son yıllarda pasifize edilerek, sembolik bir kurum haline getirilmiştir. Fiskobirlik gibi Güneydoğubirlik'in de aktif hale getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 16:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?