6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

MHP'den basına tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Bayram Kemal Kılıç, yerel seçimler öncesi bazı gazetelerde çıkan belediye başkan adayları ile ilgili haberlere tepki göstererek, gazetelerde yazılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Kılıç, 2009'da yapılacak yerel seçimler nedeniyle şu an müracaatların devam ettiğini belirterek, "Biz MHP olarak, müracaat eden arkadaşlarımızın durumlarını değerlendirerek, kimlerin aday olacaklarını kamuoyuna açıklayacağız. Ancak bazı gazetelerde bizim bilgimiz olmadan ve bizden bilgi alınmadan, adaylıklarla ilgili haberler yapılıyor. Adı geçen arkadaşlarımızın da bugüne kadar belediye başkan adaylığı ile ilgili başvuruları olmamıştır. Böylesine hassas bir konuda gerçeği yansıtmayan haberlerin yapılması hem camiamıza zarar veriyor hem de bizleri üzüyor" dedi.


Belediye başkan adayları olarak ismi geçen partililerin hepsinin birbirinden değerli kişiler olduğunu ifade eden Kılıç, bu tür gerçeği yansıtmayan haberlerin adı geçenlerin yıpranmasına neden olacağını kaydetti. MHP'nin açıklama yapma yetkisinin kendisinde olduğunu belirten Kılıç, adayları belirleme yetkisinin de il, ilçe teşkilatları ve yönetim kurulunun yetkisinde olduğunu hatırlatarak, konu ile ilgili ikinci şahısların yaptığı açıklamaların MHP'yi bağlamayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 16:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?