6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Midas'ın kulaklarına büyük ilgi

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) ve Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği işbirliğiyle sahnelenen Güngör Dilmen'in yazdığı "Midasın Kulakları" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.
Gaziantep Lisesi'nin “75. Kuruluş Yılı Etkinlikleri” çerçevesinde GAZÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen tiyatro oyunu, 1967 yılında Elvan Atay yönetiminde Gaziantep Lisesi 5-Edebiyat B sınıfı öğrencileri tarafından sahnelenmişti. 41 yıl sonra aynı öğrenciler öğretmenleri Elvan Atay'ın yönetiminde oyunu tekrar sahnelediler.
"Midasın Kulakları” adlı tiyatro oyununun gala öncesi GAZÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kokteylde Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Dr. Samet Bayrak tarafından Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Öğr. Gör. Esin Dedemoğlu'na “75. Kuruluş Yılı” etkinliklerindeki katkılarından dolayı plaket ve berat, Eyüp Aygördü ve Zeynel Taşdelen'e ise teşekkür belgesi verildi.
Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Gaziantep Üniversitesi olarak üniversitenin kapılarını sonuna kadar açtıklarını belirterek, “Üniversite-şehir bütünleşmesine çok önem veriyoruz. Biz yeni bir yönetimiz ama eski Gaziantepliyiz. Yeni yönetim olarak her zaman, her yerde şehrin bir parçayız. Bize açtığınız kucağınıza, yüreğinize biz daha fazla yüreğimizi açarak sizleri kucaklamaya ve katkı vermeye hazırız. Sizinle birlikte varız, sizinle birlikte olmak bizim için gururdur” diyerek, üniversite olarak, her türlü kültürel-sanatsal faaliyeti bundan sonra da destekleyeceklerini söyledi.
Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Dr. Samet Bayrak, törende yaptığı konuşmasında, “Yıllardır Gaziantep Üniversitesi ile kent bütünleşmiyor diyorlardı. Yeni Rektörümüz Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan Gaziantep Liseli. Bize çok büyük yardımları oldu. Hepinizin huzurunda minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu birliktelik, üniversite-şehir bütünleşmesinin en büyük göstergesidir” diyerek, Gaziantep Lisesi'nin “75. Kuruluş Yılı” etkinlikleri çerçevesinde bir yıl içerisinde yapılan etkinlikleri anlatarak, Gaziantep Lisesi Müzesi'nin kuruluş çalışmaları müjdesini verdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?