6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Milletvekili Ekici İran'a gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili Akif Ekici, Urumiye şehrinde gerçekleştirilecek Türkiye-İran Sınır Ticareti Ortak Komitesi 5. Dönem Toplantısı'na katılmak üzere İran'a gidiyor.

10 -12 Ekim 2008 tarihlerinde düzenlenecek toplantıda, Türkiye adına toplantıya katılacak resmi heyette, Ekici ile birlikte Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Gümrük Müsteşarlığı'ndan üst düzey yetkililer, Ağrı, Iğdır ve Van illerinin vali, vali yardımcıları ve belediye başkanları, Hakkari Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı ile 50'ye yakın işadamı yer alacak. İran İslam Cumhuriyeti adına toplantıya katılacak heyet ise yine üst düzey yetkililer, sivil toplum örgütleri ve bazı şirket temsilcilerinden oluşacak.

Üç gün sürecek olan Türkiye-İran Sınır Ticareti Ortak Komitesi 5. Dönem Toplantısı'nda sınır ticaretinin tüm yönleriyle geliştirilmesi ve sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşlara yeni imkanlar oluşturulmasının yolları aranacak.
CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici, yaptığı açıklamada, sınır illerindeki halkların gelişimi ve refahı için sınır ticaretinin önemli olduğunu belirterek, "Türkiye ve İran sınır illerinde binlerce kişi sınır ticareti ile uğraşmaktadır. Bu ticaret iki ülke açısından terör ve kaçakçılık ile ilgili faaliyetlerin önlenmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Üç gün boyunca yapılacak görüşmeler, alınacak kararlar sınır ticaretinin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?