6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Milletvekili'nden eğitime destek

AK Parti Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve ailesi, okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 5 bin 55 metrekare arsa bağışladı.


Bağışlanan arsa için Valilik Toplantı Salonu'nda protokol töreni yapıldı. Törene, Vali Süleyman Kamçı, milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve babası Doğan Mazıcıoğlu ile diğer kardeşleri Hasan Hüseyin Mazıcıoğlu ve Mehmet Mazıcıoğlu ile Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Kamçı, eğitim ve sağlığa büyük önem verdiklerini belirterek, bu konuda yapılan yatırımları desteklediklerini kaydetti.


Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve ailesinin örnek bir davranışta bulunduklarını ifade eden Kamçı, "5 bin 55 metrekarelik arsayı lise binası yapmayı planlıyoruz. Ancak şartlara göre ilköğretim okulu da yapabiliriz. Mazıcıoğlu ailesi arsayı bağışlayarak örnek bir davranışta bulundular. Yapılacak olan okula sadece isimlerinin verilmesini istiyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve bu davranışın herkese örnek olmasını istiyoruz" dedi.


AK Parti Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu da, ailenin en küçük evladı olduğunu hatırlatarak, aile bireyleri ile toplanarak böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Eğitimin Gaziantep'te ve Türkiye'de birinci öncelik olması gerektiğini dile getiren Mazıcıoğlu, "Herkes elinden geldiği kadar eğitime katkı sağlamalı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 15:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?