6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Milletvekilleri GSO'yu ziyaret etti

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın da bulunduğu heyet, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer'i ziyaret etti.

GSO Başkanı Koçer, ziyarette yaptığı konuşmasında, milletvekilleriyle kentin sorunlarının Ankara'ya taşınmasında ve bir çok sorunun çözülmesinde önemli bir başarı yakaladıklarını söyledi. Koçer, ''Burada önemli olan ekonomimizin güçlenmesi, sanayimizin daha iyi üretim yapması, bölgedeki gücümüz, Türkiye için sağladığımız katma değerdir. Kaygılarımız bunlar'' dedi. Ocak-Temmuz döneminde tekstil ihracatında yüzde 40, gıda ihracatında yüzde 90 artış olduğu örneğini veren Koçer, ''Ama öbür tarafta da mevcut kur ve faiz politikasını eleştirmek zorundayız. Bu politika ile geleceğe doğru yürümek artık Türkiye için mümkün değil. Bunu biz değil, hükümetin kendi bakanları da söylüyor'' dedi. Koçer, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı çalışmalarını çok memnuniyetle izlediklerini, Dış Ticaretten Sorumlu Bakanlığı çalışmalarının da ihracatın önünü açıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Milletvekili Fatma Şahin ise, üretimin olmadığı, tüketimin olduğu yerde sıkıntıların hızla çoğalacağına işaret ederek, ''Bazı sektörler çok rahat üretim ve ihracat yapabiliyor, bazı sektörlerde ise, biraz daha fazla sıkıntı var. Bunu aşabilmek için Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız sanayi envanterini çıkarmak üzere. En büyük hedefimiz, bu ülkenin ve şehrin üretim merkezini genişletmek ve sıkıntıları azaltmak'' dedi. İstihdam Paketi ve Sosyal Güvenlik Yasası'nı çıkardıklarına işaret eden Şahin, işverenin üzerindeki yükleri hafifletmeyi, pazar payını ve rekabet gücünü artırmayı amaçladıklarını söyledi. Şahin, ''Bunları yaptığımız zaman, bu rakamlar işçi çıkarmadan daha çok işçi almaya dönecektir'' diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Erdoğan da, GAP Eylem Planı kapsamında Gaziantep'te kalkınma ajansı kurulması ve cazibe merkezi olmasının kararlaştırıldığını anımsatarak, 2009 yılı başından itibaren getirilecek yeni teşvik sistemi sayesinde sıkıntıların giderileceğini söyledi.

İl Başkanı Ökkeş Eruslu ise, Gaziantep OSB'de resmi rakamlara göre 2002 sonuna kıyasla 2007 yılı sonunda, elektrik tüketiminin yüzde 100, işçi sayısının yüzde 70 ve ihracatın 4 misli artığına dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 19:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?