5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Milli Eğitim Bakanı Çelik G.Antep'te

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇelikMilli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS'nin bir yarış ve eleme sınavı olduğunu belirterek, ''Çocuklarımız hazırlıklarını kışa göre yapacak, yaz çıkarsa da bahtlarına olacak'' dedi. 

Çeşitli ziyaret ve açılışlar için Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, hayatın insanlara birçok fırsat sunduğunu kaydederek, ''Sınava girecek öğrencilere buradan seslenmek istiyorum. Öncelikle bu bir yarıştır, eleme sınavıdır. Kazanmak da var, kaybetmekte. Çocuklar bugüne kadar ellerinden geleni yaptı. Ama ÖSS her şey demek değil. 'Bu olursa olur, olmazsa ben olmam' gibi bir yaklaşım içerisinde olunmamalı. Çocuklarımız hazırlıklarını kışa göre yapacak, yaz çıkarsa bahtlarına olacak'' diye konuştu. 

Sınava girecek öğrencilere öncelikle rahat olmalarını tavsiye eden Çelik, ''Başarı kendi gayretinizle gelir. Başarıyı türbede aramak kesinlikle doğru değil. Akla ve inancımıza da uymaz. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil. Psikolojik olarak rahatlamanın çok daha değişik yolları var. Türbeden medet ummak doğru değil. Tabii ki türbeleri ziyaret edeceğiz, ama ÖSS'yi kazanmak için, şans getirmesi için türbe ziyaret etmek olmaz, böyle bir şey olamaz'' şeklinde konuştu. 

Bakan Çelik, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın ''ÖSS'yi kaldıracağız'' sözünün hatırlatılması üzerine ise, şunları söyledi: 

''Ortada bir gerçek var. Birbirimizi kandırmanın bir anlamı yok. Dünyanın hiçbir yerinde sabit kontenjana müracaat olduğu zaman, 'Bizim yerimiz 50 kişi, ama bin 500 kişiyi de alabiliriz' diyen bir sistem yok. Türkiye'de 4 yıllık lisans eğitimi için 200 bin kontenjan var. Talep ise 1.5-2 milyonu buluyor. Sınavı kaldırırsanız bunları ne yapacaksınız? Biz 15 üniversiteyi bunun için açtık. Yeni üniversitelerin de açılması lazım. Üniversitelerin sayısı ve kontenjanı Türkiye'nin ihtiyacını karşılamıyor. 70 bin gencimiz de yurt dışında okuyor. Bunlar hesap kitap işidir. Ben de desem ki, 'Şunu şöyle yapacağız, bunu böyle yapacağız' ama sorarlar, 5N-1K'yı sorarlar.'' 

Bir gazetecinin, ''Mağaza açılışı için mi Gaziantep'e geldiniz?'' sorusu üzerine ise Bakan Çelik, ''Ben her gün okullarda öğrencilerle birlikteyim. Türkiye'de taş üstüne taş koyan herkesi sırtımda taşırım. Bu mağazayı açanlar da hemşehrilerim. Bursa'daki mağazalarını da ben açtım, eğer Kilis'e de açarlarsa gelirim. Sizden müsaade almadan geldiğim için de özür dilerim'' dedi. 

Çelik, telekonferans sistemiyle dünyayla iletişim kurabilecek Akıllı Okullar ve Akıllı Sınıflar oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
Davut Uçar-Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 14:16:27
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 19:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?