6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Milli eğitim müdürüne ziyaret

Eğitime devam etmesine ailesi tarafından izin verilmeyen ve küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının eğitime kazandırılması için bir proje üzerinde çalışan Gaziantep Girişimci Genç İşkadınları Derneği (GAGİKAD) üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dernek yöneticilerini makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, kadınların toplumsal hayatın vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğini söyledi. Kadınların iş hayatında daha fazla yer etmesinin ülke kalkınmasını artıracağını, gelir ve eğitim düzeyini geliştireceğini ifade eden Şişman, "GAGİKAD olarak kızlarımızın eğitim almasını, eğitimlerine devam etmesini, kendilerini geliştirmesini sağlayacak her türlü proje ve çalışmanızda baş destekçinizim. Çünkü kızlarımız okumadan, eğitim almadan milletimizin eğitim düzeyinin yükselmesi mümkün değildir" dedi.

GAGİKAD Başkanı Serpil Karuserci ise Milli Eğitim Müdürü Şişman'a iş kadınlarının okullardaki rehberlik çalışmalarının yeterince iyi olmaması nedeniyle duyulan ara eleman sıkıntısını aktardı. Öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmemesi ve meslek liselerinin özendirilmemesi nedeniyle iş çevrelerinde ciddi bir ara eleman sıkıntısı yaşandığını dile getiren Karuserci, “Çocuklar meslek liselerine yönlendirilip meslek edinmeleri sağlanmak yerine, düz liselere gidip üniversiteye girmeye çalışıyorlar. Sonuçta üniversite kapılarında milyonlarca genç beklerken, üniversite mezunları da işsiz geziyor. İş dünyasında ise ara eleman sıkıntısı yaşanıyor” diye konuştu.

Şişman, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu'nun meslek liselerinin özendirilmesi ve teknik eğitimin yaygınlaştırılması için ortak çalışma içinde olduğunu belirterek, bu sorunun birkaç yıl içinde çözülmeye başlayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?