6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Milyarlık pırlantalarla ders

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Meslek Yüksek Okulu Takı Tasarım Bölümü öğrencileri Harmony Akdemi'nin düzenlediği pırlanta tanıma kursunda milyarlık pırlantalarla çalıştılar.

Hormany Akademi, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Kuyumcular Odası işbirliğinde düzenledikleri eğitimlerde kuyumcu esnafına ve Gaziantep Meslek Yüksek Okulu Takı Tasarım Bölümü öğrencilerine yönelik pırlanta tanıma kursu düzenledi.

Harmony Akademi olarak sürekli çeşitli illerde pırlanta tanıma, mücevher tasarım, bilgisayarda mücevher tasarımı, mücevher taşları eğitimleri ve uygulamalı mücevher takı ve ana model yapımı gibi eğitimler verdiklerini söyleyen Harmony Akademi üyesi Gemolog Emre Günay, hem kuyumcu esnaflarına yönelik hem de üniversitelerinde takı tasarım bölümü bulunan şehirlerdeki bölüm öğrencilerine yönelik bu tür eğitimler düzenlediklerini kaydetti.

Gaziantep'te düzenledikleri ve 1 hafta süren takı tanıma kursu sonunda ise öğrencilerin yazılı ve uygulamalı sınavdan geçmesi halinde tüm dünyada geçerliliği bulunan sertifikalar sahip olduklarını ifade eden Günay, ayrıca hem Gaziantepli kuyumcu esnafının hem de öğrencilerin gerçek pırlantalarla çalışma imkanının olduğunu böylece gerçek pırlanta ile sahte pırlantayı ayırt edebileceklerini söyledi.

Öğrencilerin okullarda aldıkları eğitiminin piyasadan biraz uzak olduğunu ifade eden Günay, "Düzenlediğimiz bu eğitimle öğrenciler gerçek pırlanta ile tanışabiliyorlar. Ayrıca Gaziantep batıya biraz uzak kaldığından sektördeki gelişmelerden yeterince haberdar olamıyor. Verdiğimiz eğitimlerle bu açığı da kapatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uygulama Takı Teknolojisi Öğretim Üyesi Remzi Öztekin ise 5 yıl önce açılan kurulduğunu ve 60 öğrencileri bulunduğunu belirtti. Öztekin, bu yıl hem İstanbul'da düzenlenen mücevherat fuarına hem de Gaziantep'te düzenlenen altın ve mücevherat fuarına katıldıklarını söyledi.

Değerli taşlarla yapılan mücevherlerin Türkiye'de ön plana çıktığını kaydeden Öztekin, "Öğrencilerimiz okulda yarı değerli renkli taşlarla çalışıyor fakat pırlantayı yakından görmeleri, sektörde ön plana çıkan pırlanta ile ilgili donanım sahibi olmaları için böyle bir eğitim aldık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 11:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?