6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mimarlar Odası 'Sinan'ı unutmadı

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı M. Asım Güzel, Mimar Sinan'ın ölümünün 420. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Güzel, yaptığı açıklamada, "1492 yılında Kayseri Ağırnas'da dünyaya gelen koca Sinan, 50 yılı aşan ve 300 den fazla eser veren meslek yaşamının sonunda, Hassa Mimarlar Ocağı'nın baş mimarı iken 1588 yılında hayata gözlerini yummuştur. Külliye, cami, imaret, darüşşifa, köşk, saray, su yolu, köprü, su kemeri gibi yüzlerce yapı üreten 400 yılı aşan bir süre sonra dahi bizlere kadar ulaştıran bu büyük mimarın başarısı, tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir.

Geçmişten gelişerek gelen bir mimarlık mirasını ustaca kullanan, katkılarıyla kökleri hem doğu, hem de batı uygarlıklarına uzanan, kendine özgü evrensel bir bileşim oluşturan büyük mimarın başarısının sırrı; geleneksel malzeme ve teknikleri kullanırken döneminin gereksinimlerini geleceğe göndermeler yaparcasına karşılamayı bilmesindendir. Ustamızın aydınlattığı yolda, kültür değerlerimizle tüm dünyayı kucaklayan evrensel bileşimler oluşturmayı hedefliyoruz. Onu bir kez daha saygıyla anıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 14:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?