6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Minik Hasan'ı akrabaları kaçırdı

Gaziantep'te 8 gün önce kaçırılan 1 yaşındaki çocuğun, eve misafir olan yakınları tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Kocatepe Mahallesi 17 No'lu Sokak'ta ikamet eden Çemberlitaş ailesini ziyarete gelen İ.K. ve dini nikahlı eşi G.F. gece yatıya kaldı. İddiaya göre İ.K. ve G.F. sabaha karşı ailenin 1 yaşındaki çocuğu Hasan Çemberlitaş'ı alarak Malatya Doğanşehir ilçesi, Gövdeli kasabası Kapıdere köyüne götürdü. Perişan olan Mehmet Çemberlitaş ve dini nikahlı eşi İslim Yalçınkaya, durumu polise ve yakınlarına bildirdi. Harekete geçen polis, çocuğu kaçırdığı öne sürülen İ.K. ve G.F.'nın peşine düştü.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, uzun süren takibin ardından Kapıdere köyüne operasyon düzenledi. Operasyonda, kaçırılan 1 yaşındaki Hasan Yalçınkaya bulunarak ailesine teslim edildi.

Baba Mehmet Çemberlitaş, çocuğunun evine misafir aldığı kişilerce kaçırıldığını belirterek, "Misafirliğe gelen akrabalarım gittikten sonra çocuğumun da olmadığını fark ettim. Durumu hemen polis ekiplerine ve yakınlarıma bildirdim. Kendi imkanlarımla çocuğumu bulmaya çalıştım. Ancak bizden daha iyi araştıran polis ekipleri çocuğumu 7 gün sonra bulup bana teslim etti. Çocuğumun bulunmasında emeği geçen tüm polis arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyleyen baba Çemberlitaş, "Evime misafir olan, yemeğimi yiyen kişiler bu çocuğu kaçırdı. Evinize misafir alacağınız kişileri çok iyi seçmeniz gerekiyor. Sonuç olarak herkese güvenmeyin ve çocuğunuza sahip çıkın. Ben çocuğumun organ mafyası tarafından kaçırıldığını sandım ve çok korktum" diye konuştu.

Anne İslim Yaşlçınkaya ise büyük bir üzüntü yaşadığını belirterek, "Çok çektim ben. Çok üzüldüm. Dünya başıma yıkılmıştı. Şu anda çok mutluyum çocuğuma kavuştuğum için. Devletten Allah razı olsun. Çocuğumu bulamam diye çok korkuyordum. Beşiği boş gördüğüm her an yıkılıyordum. Şu anda çok şükür evladım kucağımda ve mutluyum. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

1 yaşındaki Hasan Yalçınkaya'nın ablası Fatma Yalçınkaya ise çok özlediği kardeşini bir daha göremeyeceğini düşünerek çok korktuğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?