5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Minik ressamlar Picasso çizdi

Ünlü ressamların çalışmalarını taklit ederek onları tanımaya çalışan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri, Picasso’nun bütün resimlerinin röprodüksiyon çalışmalarını yaparak okullarında büyük bir Picasso arşivi oluşturdular.

7-8 yaş grubu öğrencilerle 10 yaş grubu öğrenciler GKV’li resim öğretmenleri Hayal Bazoğlu ve Banu Demirdağ rehberliğinde çalışmalarını yürüterek Picasso’nun ünlü bütün resimlerini yaparak önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan sergilerinin hazırlıklarını tamamladılar. Resim yapma kabiliyeti olan öğrencilerin hayal dünyalarının da çok geniş olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, şunları söyledi:

"Dünyaca ünlü yerli ve yabancı ressamları yakından tanıtmayı hedefleyen çalışmalarda öğrencilerin bu ressamların ünlü resimlerine ait röprodüksiyon resimlerini yaparak onları daha yakından tanımaya ve sanatları hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyorlar. Okulumuzun değerli resim öğretmenleri Hayal Bazoğlu ve Banu Demirdağ rehberliğinde öğrencilerimiz Picasso’nun birçok resminin röprodüksiyon çalışmasını tamamlayarak ortaya büyük bir arşiv çıkardılar. Bu tür çalışmalar öğrencilerin hayal güçlerini geliştirdiği gibi ünlü sanatçıların tekniklerini öğrenmeleri yanında onların kullandığı renklerin de çözümlemesini yapabilme şansına sahip oluyorlar. Öğrencilerimiz tarafından yapılan röprodüksiyon çalışmaları önümüzdeki günlerde okullarımızda düzenlenecek olan bir sergiyle kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Ünlü ressamların eserlerinin röprodüksiyonlarını yapan GKV’li öğrenciler de, “Çalışmalardan büyük bir zevk aldık. Picasso’nun sanata bakış açısını, resim tekniklerini ve renkleri kullanmaktaki ustalığını resim yaparken keşfettik. Büyük bir keyif aldığımız bu çalışmalarda gruplar halinde çalıştığımız için ekip ruhuyla da eserlerimizi tamamlamanın mutluluğunu yaşadık. Yakında açacağımız sergimizin beğenilmeğini umuyoruz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?