6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Minikler ders başı yaptı

2008 - 2009 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren mahalle evleri ve sosyal tesislerinde okul öncesi eğitim alan ana sınıfı öğrencileri ders başı yaptı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mehmet Tekerlek ve Kürşad Tüzmen Sosyal Tesisleri ile Dumlupınar, Barak ve 60. Yıl Mahalle Evleri olmak üzere beş yerde ana sınıfı eğitimi verildiğini, bununla da yetinmeyerek Aydınbaba, Cumhuriyet ve Şehitler Sosyal Tesislerinde de yeni ana sınıfları açarak bu sayıyı 8'e çıkardıklarını belirtti.

Ana sınıfı öğrencilerine yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyen Başkan Ömer Can, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu, eğitimlerde bilinçsel, sosyal, işitsel, yemek yeme ve temizlik alışkanlıklarını geliştirici eğitimler verildiğini kaydetti.

Türkiye'nin geleceği olan çocukların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini, bu nedenle mahalle evlerinde açılan ana sınıfları sayesinde minik öğrencilerin en iyi şekilde ilköğretime hazırlandığını ifade eden Can, “Çocuklarımızın milli manevi değerlere saygılı bir şekilde yetiştirmek sadece anne ve babaların görevleri değildir. Bu sorumluluk tüm yerel yönetimlerin de görevleridir. Ağaç yaş iken eğilir bizler küçük yaşta çocuklarımızın vatana millete faydalı, ahlaklı bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak için belediye olarak eğitime büyük önem veriyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?