6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Minikler hayvanat bahçesini gezdi

GKV Özel Anaokulu öğrencileri hayvanları koruma haftası etkinlikleri çerçevesinde Hayvanat Bahçesini ziyaret ederek hayvanlar hakkında bilgi aldılar.

Hayvanları koruma haftası etkinlikleri çerçevesinde GKV Özel Okuların da düzenlenen faaliyetler içerisinde yer alan hayvanat bahçesi gezisine katılan minik GKV’liler hayvanat bahçesini çok beğendiler. Hayvan sevgisinin önemine dikkat çeken GKV’li öğrenciler, “Dünyayı ortak paylaştığımız canlıların son felaketlerle büyük tehdit altında olduğunu görüyoruz. Bu hayvanların hepsinin insanlığa büyük yararı olduğu gibi ekolojik dengenin de vazgeçilmez unsurlarıdır. Gelişmiş ülkelerin son teknoloji ürünleri ve sanayileşmenin cezasını maalesef hayvanlar çekiyor. Nesli tükenmekte olan hayvanlar başta olmak üzere bütün canlıları korumak zorundayız. Biz insanların yaşam hakları nasıl kutsalsa hayvanların da yaşam hakları kutsaldır” dediler.

Hayvanları koruma haftası etkinlikleri çerçevesinde GKV özel okullarında bir çok faaliyetin yapıldığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak zorundayız. Gerek yaban hayatı gerekse insanlarla birlikte aynı ortamları paylaşmak zorunda kalan hayvanlara sahip çıkarak aslında dünyanın geleceğine de sahip çıkmış olacağız. Hafta süresince okulumuzda konuyla ilgili şiir, kompozisyon, fotoğraf ve resim yarışmaları düzenlenecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?