4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Miniklere pasta kursu

Gaziantep'te bir pastane işletmecisi imalathanelerinde mini bir sınıf mutfak kurarak, anaokulu öğrencilerine pasta yaptırmaya başladı. 

Haftanın belirli günlerinde okulların anasınıfı öğrencileri için başlatılan uygulamaya minik öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. 

Pastane yetkilisi Elif Özgüler, çocuklar için özel olarak hazırlanan giysiler ve aletlerin bulunduğu imalathane kurduklarını belirterek, çocuk gelişimine ve eğitimine destek olabilmek için böyle bir proje hayata geçirdiklerini söyledi. 

Projenin mimarı Elif Özgüler, ummadıkları bir ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, Gaziantep'teki pek çok ana sınıfının sıraya girdiğini söyledi. 

Özgüler, "Okul öncesi eğitime katkı sağlamak amacıyla kendi imkanlarımız ölçüsünde böyle bir proje başlattık. Ana sınıfı öğrencilerini mutfağımıza alarak onlar için yaptırdığımız özel ve minik mutfak aletleri ile pasta ve kurabiye yaptırıyoruz. Çocuklarımız bu işi çok ciddiye alıyorlar ve yaptıkları pastaları büyük bir gururla ailelerine götürüyorlar. Onların el becerileri ve özgüvenlerinin gelişmesine büyük katkı sağlayan bu etkinliğimizi, kentimizdeki tüm ana sınıfları ile yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk kez bizim tarafımızdan uygulanan bu proje ile bir taraftan çok güvendiğimiz imalathanemizin hijyenik koşullarını tanıtırken diğer yandan da önemine çok inandığımız okul öncesi eğitime ciddi bir katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 17:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?