3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Mısır'dan perişan eden haber!

Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden yüksek endüstri mühendisi Bilgehan Yalçın'ın Gaziantep'teki yakınları, ölüm haberi üzerine yıkıldı. Bilgehan Yalçın'ın Araban İlçesi'nde düğün yapan amcası, ölüm haberini kına gecesi alınca düğün yarıda bırakıldı.

Mısır'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gaziantepli mühendis Bilgehan Yalçın'ın eşiyle birlikte mezuniyetini kutlamak için Mısır'a gittiği bildirildi. Genç mühendisin amcası Mehmet Yalçın, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden yüksek endüstri mühendisi olarak yeni mezun olan Bilgehan'ın 11 aylık eşiyle mezuniyetini kutlamak için Mısır'a gittiğini söyledi.

Bilgehan'ın amcası Ekrem Yalçın'ın düğünü için memleketleri Gaziantep'e geldiklerini belirten Mehmet Yalçın, "Ailemizin büyük bölümü İstanbul'da yaşıyor. Bilgehan da Sakarya'da okulunu bitirdikten sonra İstanbul'daki ablasının yanına yerleşti. Üniversiteden sonra da eğitime devam ederek yüksek endüstri mühendisi oldu. Bunu kutlamak için de eşiyle birlikte Mısır'a gittiler" dedi.

Bilgehan'ın ölüm haberini düğün sırasında öğrendiklerini belirten gözüyaşlı amca, "Araban'da kardeşimin kına gecesini yaparken acı haberi aldık. Kardeşim Ekrem'in düğün sevinci de yarım kaldı. Şu anda o da olayın şokunda. Ne yapacağını şaşırdı. Kendi düğününe mi sevinsin, gül gibi yeğeninin ölümüne mi üzülsün" diye konuştu.
İki gündür Mısır'dan haber beklediklerini söyleyen Mehmet Yalçın, "Kimin terörü olursa olsun, Allah tüm teröristlerin belasını verdi. Masum insanların canına kıydılar. Yeğenim gece gündüz çalışarak okulunu bitirdi ama mezuniyet sevinci yaşamadan gitti. Acımız çok büyük" dedi.

Yaklaşık 1 yıl önce Çağla Yalçın ile evlenen ve İstanbul'da yaşayan yüksek endüstri mühendisi Bilgehan Yalçın'ın amcası Sinan Yalçın da, yeğeninin dürüst, çalışkan ve kimseyi üzmeyen bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, ''O pırıl pırıl bir insandı, çok yazık oldu. Ölüm haberini duyduğumuzda adeta şok olduk. Bu saldırıyı yapanları lanetleyorum. Başka da söyleyecek bir söz bulamıyorum, çok üzgünüm" diye konuştu.

Gaziantepli yüksek endüstri mühendisi Bilgehan Yalçın'ın emekli öğretmen olan anne ve babası Kemal ve Hayriye Yalçın'ın da, çocuklarının ölüm haberini almaları üzerine, patlamalarda yaralanan ve dün askeri uçakla Ankara'ya getirilen gelinleri Çağla Yalçın'ı görmek için Ankara'ya gittikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:06:54
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 16:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?