6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

MOBESE ihalesi yapıldı

Uzun zamandır beklenen MOBESE diğer adıyla Kent Güvenlik Kayıt Siteminin (KGYS) ihalesi yapıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Mavi Salonda yapılan ihaleye Türk Telekom Komünikasyon A.Ş. 4 milyon 983 bin 374 YTL teklifle katılırken, ihaleye katılan ikinci firma olan Sentim Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 6 milyon 868 YTL teklifle katıldı.

İhale Başkanı İkmal Şube Müdürü Yusuf Biner, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak kurulacak Kent Güvenlik Kayıt Sistemi hakkında bilgi verdi. Biner, Gaziantep'te kurulması planlanan Kent Güvenlik Kayıt Sistemi kapsamında; kamera görüntüleme, görüntü analiz sistemi, plaka tanıma, kırmızı ışık ve hız ihlali, tablet bilgisayarlar aracılığıyla Polnet üzerinden mobil sorgulama, dijital harita üzerinden ekip sevk ve yönetimi ile çağrı yönetim sistemi uygulamalarının yer alacağını belirtti.

Nizip ve İslahiye ilçelerini de kapsayacak şekilde hazırlanan proje kapsamında Gaziantep genelinde 169 hareketli, 6 sabit ve 106 adet plaka tanıma sisteminde olmak üzere toplam 281 adet kamera bulunacağını ifade eden Biner, sistemin ayrıca kırmızı ışık ve hız ihlal tespit sistemlerini de içerdiğini kaydetti.

Biner, yapılacak olan sistem için 9 firmanın ihaleye başvuruda bulunduğunu ancak sadece 2 firmanın teklif verdiğini belirtti ve yapılan açıklamanın ardından ihale teklifleri açıldı.

İhalede Türk Telekom Komünikasyon A.Ş. 4 milyon 983 bin 374 YTL teklif verdi. İkinci firma olan Sentim Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 6 milyon 868 bin YTL teklif vererek ihaleye girdi.

İhale Komisyon Başkanı ve İkmal Şube Müdürü Yusuf Biner, İl Özel İdare İhale Birim Sorumlusu Ümit Durmuş, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden Elektrik Mühendisleri Ali Gökçek ve Mehmet Dişli ile İkmal Şube Müdürlüğünden Ahmet Uzunarslan'ın yer aldığı komisyon üyeleri tarafından teklifte bulunan firmaların evrakları incelenmeye alındı. incelemeler neticesinde ihalenin hangi firmaya verileceği ileriki günlerde açıklanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?