6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mobilya fuarı yarın açılıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Halıcılar Odası ve Forza Fuarcılık işbirliğinde 09-12 Ekim tarihleri arasında Gaziantep’te bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Halı, Mobilya, Ev Tekstili Fuarı'nın hazırlıkları tamamlandı.

Sektöre önemli oranda hareketlilik kazandırması ve önemli satış bağlantılarının kurulması hedeflenilen fuara çok sayıda ülkeden alım heyetleri ile yerli ve yabancı ziyaretçi bekleniyor. Fuar öncesi ortak bir basın açıklaması yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, Gaziantep Halı, Mobilya, Ev Tekstili Fuarı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirttiler. Açıklamada, tüm Gaziantep ve bölge halkını fuarı gezmeye davet eden Aslan ve Konukoğlu, şu ifadelere yer verdiler:

”Dünyanın en büyük ve en modern makine halısı üretim tesislerine sahip olan Gaziantep’te böyle bir organizasyona imza atacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) ilk kez düzenlediğimiz bu fuarın sorunsuz gerçekleşmesi için hazırlıkları titizlikle yürüttük. Kentimizde bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz fuarla, son yıllarda yıldızı parlayan sektör olan halıcılık sektörünün iç pazarda ve ihracatta sahip olduğu payı önemli arttırmayı hedefliyoruz.”

Halı, Mobilya, Ev Tekstili ve Dayanıklı Tüketim Malları Fuarı’nın Gaziantep’in dünya halıcılığının lider kenti konumuna getirilmesine de önemli katkıları olacağını umut ettiklerini kaydeden Aslan ve Konukoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

”İlk kez düzenlenmesine karşın fuara sektörde bulunan firmalarımız yoğun ilgi gösterdi. Stantların tamamı dolmuş durumda. Fuarda 100 kadar firma stant açacak ve DTM koordinatörlüğünde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (GAİB) organizatörlüğünde çok sayıda ülkeden alım heyeti fuarı ziyaret edecek. 4 gün süre ile açık kalacak olan fuarı komşu ülkelerden heyetlerin ziyaret etmesi de sağlanacak. Fuarda ayrıca, ülke sohbet toplantıları, firmalar arası İkili görüşmeler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.”

Açıklamada ayrıca, 09 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılışı yapılacak fuarı ziyaret etmek isteyen vatandaşların OFM’ye ulaşımını sağlamak üzere fuar süresince Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıklı Durağı’ndan 10.00 ile 18.00 saatleri arasında her iki saatte bir otobüs kaldırılacağı da kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 11:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?