4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

'Modern çağ heykeltraşı' sergisi

Ernst Barlach-Modern Çağ Heykeltraşı sergisi, Sanko Sanat Galerisi'nde açıldı. Alman Goethe Enstitüsü Müdürü Claudia Hahn Raabe, sergiyi Gaziantep'e taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu'nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Raabe, önemini anlattığı bu serginin sadece İstanbul ve Ankara gibi metropollerde değil, aynı zamanda Anadolu şehirlerinde de gösterilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Sergi Kuratörü Heike Stockhaus ise, Ernst Barlach-Modern Çağ Heykeltraşı sergisinin Gaziantep'te açılmasının kendileri açısından da çok anlamlı olduğunu kaydetti ve Goethe Enstitüsü Müdürü Claudia Hahn Raabe ile birlikte serginin açılışına katkı sağlayan Sanko Sanat Galerisi ve Konukoğlu ailesine teşekkür etti. Stockhaus, 2006 yılının baharında İstanbul ve Ankara'da açılan sergilerin, dünyaca tanınmış Alman heykeltraş ve ressam Ernst Barlach'ı tanıtmakla kalmadığını, aynı zamanda sanatçının geniş kapsamlı eserleriyle modern çağın Avrupa ve Türkiye'deki tarihsel ve kültürel gelişimini de yansıttığına dikkati çekti. Ernst Barlach-Modern Çağ Heykeltraşı sergisinin Sanko Sanat Galerisi'nde 4 Şubat'a kadar gezilebileceğini bildiren Stockhaus, serginin daha sonra Antakya, İzmir, Kayseri, Bursa ve Diyarbakır'da sanatseverlerle buluşturulacağını kaydetti. 

Ernst Barlach Vakfı Hamburg, Alman Goethe Enstitüsü ve Anadolu Kültür İstanbul tarafından planlanan sergi, Gaziantep'te Sanko Sanat Galerisi'nin desteğiyle sanatseverlerle buluşturuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 13:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?