6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Modern hırsızlar kameraya yakalandı

Gaziantep'te bir kuyumcuya gelen güneş gözlüklü, modern giyimli iki kişi, tırnakçılık yöntemiyle 3 bin YTL değerindeki 6 adet altın bileziği alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ilçesinde devlet memurluğundan emekli olduktan sonra 5 ay önce kuyumcu dükkanı açan Resul Çevik, yaptığı yatırımdan kar etmeyi düşünürken güneş gözlüklü, modern giyimli ve kendilerine gurbetçi izlenimi veren bir kadın ve bir erkek hırsızlık zanlısının kurbanı oldu. Sabah saatlerinde kuyumcu dükkanına gelen şahıslar, altın bilezik almak istediklerini belirterek iş yeri sahibi Resul Çevik ile pazarlık etmeye başladı. Yapılan satış sırasında pazarlığı yapan güneş gözlüklü kadın, bir adet 30 gramlık burma bilezik ile 5 adet baklava dilimli bileziği, iş yeri sahibine fark ettirmeden tırnakçılık yöntemiyle çantasına koydu. Yaklaşık yarım saat süren pazarlık sonucunda modern giyimli zanlılar, 2 adet bilezik satın alarak dükkandan ayrıldı.

Satış sonrası bilezikleri sayarak yerine koyan dükkan sahibi Çevik, 1 adet burma ve 5 adet baklava dilimli altın bileziğin kaybolduğunu anlayınca güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri incelemeye başladı. İzlediği görüntülerde güneş gözlüklü kadının tırnakçılık yöntemiyle bilezikleri aldığını fark eden Çevik, durumu polise bildirdi. İş yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, eşkalleri belirlenen hırsızlık zanlılarının yakalanması için çalışma başlattı.

Çevik, böyle bir durumla karşılaştıkları için çok üzgün olduklarını kaydederek, "Dükkana gelen biri bayan, biri erkek iki kişi bileziklere bakmak istedi. Ellerinde bakarken 30 gramlık burma bileziği tırnaklama yöntemiyle götürmüşler. Hiç fark etmedim. Daha sonra baklava dilimi bileziklere baktılar. Onları da tarttım. Ceplerinden bir miktar para çıkardılar. Paraların sahte olup olmadığını kontrol ettim. O sırada da baklava dilimi bileziklerden 5 tanesini de götürmüşler. Toplam 3 bin YTL değerinde 6 bileziği kaptırdık" dedi.

Çevik, kendisi gibi kuyumculuk yapan esnafa da uyarıda bulunarak, "Ben arkadaşlarımdan bu tip insanlara dikkat etmelerini istiyorum. İş yerlerine gelen bu tür modern giyimli insanlara dikkat etsinler. Böyle bir durumla karşılaştıklarında kesinlikle ilgili makamlara bildirsinler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?