6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Molotoflu saldırı zanlıları adliyede

Gaziantep'te 3 gün önce Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir otobüse molotof kokteylli saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 1'i üniversite öğrencisi, 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Fırat Mahallesi'nde 3 gün önce yaşanan olaydan sonra geniş çaplı soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen Murat G. isimli bir kişiyi omzundan tabanca ile vurulmuş halde yakaladı. Murat G.'nin olayı gerçekleştirdikten sonra kaçarken çevredeki bir vatandaş tarafından tabanca ile vurulduğu iddia edilirken, Murat G.'nin yapılan sorgulaması ve genişletilen soruşturma kapsamında olaya karıştıkları iddia edilen Bedri A., Mehmet Ali G. ve Gaziantep Üinversitesi 3. sınıf öğrencisi Sema G. de yakalandı. Şüphelilerin terör örgütü PKK-KONGRA-GEL'in gençlik yapılanması içerisinde eylemlerde bulundukları ileri sürüldü.

Yakalanan 4 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından "terör örgütüne üye olmak, devlet malına zarar vermek ve örgüt propagandası yapmak" suçlamaları ile adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Sema G.'nin serbest bırakıldığı, diğer 3 şüphelinin ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Gaziantep'te 3 gün önce Fırat Mahallesi 51 No'lu Cadde üzerinde meydana gelen olayda, son duraktan hareket eden Mehmet Soyyiğit'in kullandığı 27 RD 725 plakalı belediye otobüsüne 3 kişilik bir grup tarafından molotof kokteylli saldırıda bulunulmuş ve çıkan yangında otobüs tamamen kullanılamaz hale gelmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 18:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?