6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Motosiklet Sürücüleri Derneği ve Motosiklet Satıcıları Derneği'nin destekleriyle motosiklet sürücü eğitimi düzenlendi.

Düzenlenen eğitim sonunda eğitime katılan 500 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen eğitimde konuşan Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Hasan Kömürcü, "Bir kask bir can kurtarır" sloganıyla yola çıktıklarını ve Gaziantep'te kasksız motosiklet kullanan sürücü kalmayana kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Gaziantep'te kayıtlı 80 bin motosiklet olduğunu ifade eden Kömürcü, 80 bin motosiklet sürücüsünün çoğunun kask kullanmadığını vurguladı. Gelişmiş ülkelerde motosiklet kullanımının oldukça fazla olduğunu hatırlatan ve hem kullanım kolaylığı hem de ekonomik olması bakımından ülkemizde de kullanımının arttırılmasından taraf olduğunu kaydeden Kömürcü, "Ancak Avrupa ülkelerinde motosiklet sürücüleri kesinlikle kasksız motosiklet kullanmıyor ve trafik kurallarına da uyuyor. Biz de motosiklet kullanıcılarının çoğu kask kullanmıyor. Biz de kask kullanımını arttırmak için böyle bir eğitim düzenledik ve eğitimlerimiz devam edecek" dedi.

Motosiklet sürücüleri için düzenledikleri ilk eğitim olduğunu dile getiren Kömürcü, "Eğitime katılan 500 kişiye kask dağıttık. Eğitimlerimiz devam edecek ve düzenleyeceğimiz 2. eğitim kapsamında 5 bin motosiklet kullanıcısına ulaşmayı hedefliyoruz. Yine eğitime katılan 5 bin kişiye kask dağıtımı yapmayı planlıyoruz^" şeklinde konuştu.

Eğitim kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Gökhan Akgün ise, kask kullanımının önemine değinerek, motosiklet kazalarında yaralanma oranının araba kazalarına göre çok daha yüksek olduğunu ve araba kazalarında yaralanma oranı yüzde 20 iken motosiklet kazalarında yaralanmanın yüzde 80 olduğunu söyledi.

Motosiklet sürücülerinin araç içerisinde kaza geçirenlere oranla 16 kat daha fazla ölüm, 4 kat daha fazla yaralanma riskiyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Akgün, "Araçlarda kişileri koruyacak bir çok önlem varken motosiklet sürücülerinin en önemli korunma malzemesi koruma başlığıdır. Motosiklet kazalarında yaralanmaların ve ölümlerin en önemli nedeni kafa çarpmalarıdır. Bu nedenle koruma başlığını mutlaka kullanmak gerekir" şeklinde konuştu.

Eğitimde polis memuru Kadir Donbaloğlu ise motosiklet sürücülerine, sürüş teknikleri ve kaskın faydaları konusunda bilgi verdi.

Motosiklet sürücülerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim sonunda, eğitime katılan motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 10:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
LEADER IP: 62.248.25.xxx Tarih : 30.04.2008 09:53:21

EĞİTİM ŞART ...AMA TÜM SÜRÜCÜLERE ÖZELLİKLE TOPLU TAŞIMAYA :)