6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mozaik müzesinde çalışmalar sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türkiye'nin en büyük mozaik müzesini Gaziantep'te yaptıklarını ve müzenin 2009 yılının ilk çeyreğinde hizmete gireceğini söyledi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren kültürel ve sosyal projelere büyük önem verdiklerini belirtti. Gaziantep'in, kültür ve turizm alanında cazibe merkezi olması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Güzelbey, "35 milyon dolara mal olacak, en büyük mozaik müzesini 2009 yılının ilk çeyreğinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu müzenin 40 bin metrekare toplam alanı olacak. 20 bin metrekare kapalı alanda Zeugma mozaikleri ve diğer tarihi eserlerimiz sergilenecek. Yaptığımız bu müze aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en büyük müzesi de olacak" dedi.

Müzenin yapımı sırasında Almanya'daki Roma Müzesi'nden de esinlendiklerini ifade eden Güzelbey, "Bu müze tamamlandığında Gaziantep'e gelen turist sayısı artacak. Hedef olarak önümüze, yılda bir milyon ziyaretçi koyduk. Bu ziyaretçi sayısına ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?