1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Mozaik yarışması düzenlenecek

Farklı ülkelerden sanatçıların katılacağı yarışma, 27-29 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Mozaikleriyle ünlü Gaziantep'te, "Uluslararası Mozaik Yarışması" düzenlenecek. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Zeugma Mozaik Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısnda, Gaziantep'in mozaik açısından son derece zengin olduğunu söyledi.

Daha önce dünyanın en büyük mozaik müzesinin Tunus'ta bulunduğunu ancak Büyükşehir Belediyesin yapıp Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiği Zeugma Mozaik Müzesiyle bu unvanı Gaziantep'in aldığını ifade eden Taşdöğen, bu durumun şehrin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü kapsamında kente yakışır bir mozaik yarışması düzenlendiğini aktaran Taşdöğen, "Yarışmaya 15'e yakın ülkeden sanatçılar katılacak. Dünyanın birçok yerinden yarışma izleniyor, katılımcılar hazırlanıyor. Bizim için dünyaya tanıtım açısından çok önemli bir yarışma. Destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkin Şekerci de yarışmanın mozaik konusunda şehrin daha fazla dikkat çekmesini sağlayacağını vurguladı.Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ise Gaziantep'in son dönemde mozaik konusunda adından sıkça söz ettirdiğini söyledi.

Müzenin, gerçekleştirilen kültürel faaliyetlerle de adını duyurmasını bir misyon olarak gördüklerini ifade eden Aykanat, Valilik himayesindeki projeye, Büyükşehir Belediyesi, SANKO Holding, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Nizip Ticaret Odası'nın da destek verdiğini kaydetti.

GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğüt Çeliktürk de mozaikle ilgili özellikle eğitim alanında çalışmalar yaptıklarını, mozaik eğitim merkezi
kurduklarını ve sempozyum gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Yarışma koordinatörü mozaik sanatçısı Süha Semerci de yarışmanın Türkiye'de ilk defa yapıldığını kaydetti. Yarışmanın, dünyadaki amatör ve
profesyonel tüm mozaik sanatçılarına açık olduğunu belirten Semerci, "Ölçü, malzeme, konu vermedik. Amacımız en büyük kültür eğerlerimizden biri olan mozaiği tanıtabilmek. Bu konseptle değerlendirdik. Şu ana kadar çok ciddi, beklediğimizin üstünde bir ilgi gördü" diye konuştu.

Uluslararası Mozaik Yarışması 27-29 Ekim'de gerçekleştirilecek. Katılımcılar yarışmaya, eserlerinin yüksek çözünürlüklü en az üç jpeg ormatında
fotoğrafla başvurabilecek. Başvurular arasında seçilen 90 eser arasından birinci olan eser sahibine 20, ikinciye 15, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek.Yarışmada, 5 mansiyon ve iki de özel ödül bulunacak. Seçilen 90 eser aynı zamanda Zeugma Mozaik Müzesinde sergilenecek.  

AA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2013 Salı 15:11:23
Güncelleme :18 Haziran 2013 Salı 15:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?