4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Müfettişe son görev

Gaziantep-Kilis Karayolu’nda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Milli Eğitim ilköğretim müfettişi, Hükümet Konağı önünde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Görevden dönen müfettişleri taşıyan Mehmet Hatay yönetimindeki 27 RS 748 plakalı otomobil, Gaziantep-Kilis Karayolu’nun 27. kilometresinde, Şahinbey Anıtı yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli ilköğretim müfettişi Veli Özdemir (51) olay yerinde hayatını kaybetti, yaralanan diğer müfettişler Mehmet Hatabey ile Doğan Koyuncu Gaziantep Devlet Hastanesi’ne, Emir Güneş ve Mehmet Çoban da Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Müfettişlerin, Şahinbey İlçesi’ne bağlı Kazıklı Köyü İlköğretim Okulu’nda teftiş yaptıktan sonra Gaziantep’e döndükleri belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden müfettiş Veli Özdemir (51) için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bulunduğu Hükümet Konağı önünde cenaze töreni düzenlendi. Türk bayrağına sarılı tabut önünde saygı duruşunda bulunan meslektaşları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, Veli Özdemir’in mesleğini, devletini seven ve ailesinin rızkı için 32 yıldır Milli Eğitim camiasına hizmet veren bir kişi olduğunu belirterek, kendisine Allah’tan rahmet diledi. Dualarla ve meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına taşınan cenazenin geçişi sırasında eşi, çocukları, yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Tabutun başından güçlükle alınan yakınları, fenalık geçirdi. Eşi Şükran ve annesi Hüsne Özdemir, cenaze töreni sırasında ağıtlar yaktı.

Cenaze törenine vali yardımcıları Gökhan Velikişioğlu ve Mehmet Kurdoğu, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, meslektaşları ve yakınları katıldı. 3 çocuk babası Veli Özdemir’in cenazesi, Kargamış İlçesi’ne götürülerek toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 14:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?