6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mühendislik dekanları toplandı

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından organizasyonu yapılan, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen, “17. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı” başladı.

GAZÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 70 Dekanın katıldığı konseyin açılış konuşmasını yapan GAZÜ Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Bu toplantının Gaziantep’te yapılmasından dolayı mutluluk duydum. Bu kadar değerli bilim adamının, özellikle Mühendislik Fakültesi gibi geleceğin sanayisine yön verebilecek dekanlarının Gaziantep’te buluşması bizim için gururdur, bizim için şereftir. Bu toplantının gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı Mühendislik Fakültemiz Dekanı Melda Çarpınlıoğlu’na ve ekip arkadaşlarına, desteklerinden dolayı Ticaret Odası, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi yönetimine yürekten teşekkür ediyorum. Gaziantep bu tür toplantıları yıllardan beri yapmış, bundan sonra da yapmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Mühendislik Fakültesi’nin farklı bölümleri ve diğer fakültelerle ortak uygulamaya dönecek disiplinler arası çalışmalara önem verdiklerini söyleyen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melda Çarpınlıoğlu ise, “Fakültemiz eğitim ve araştırma esaslı çalışma alanlarında alt yapı-kaynak oluşturmak ve kullanmakta sergilediği eşgüdümlü yaklaşım yanı sıra içinde yaşadığımız coğrafyaya ve güncel problemlere karşı sorumluluk bilincindedir. Bu bağlamda eğitim ve araştırma çalışmalarımızın şehrimiz ve ülkemiz şartları ile birlikte ve beklentilere göre şekillenmesine önem vermekteyiz. Fakültemiz bir bütün olarak öğrencileri akademik ve idari kadroları ile bu temel düşüncenin gereklerini yerine getirmeye çaba sarf etmekteyiz. 2007 yılı içinde 2. eğitim programlarını başlatmış olmamız, Gaziantep Teknoparkta ve şehrimiz sanayisi ile ortaklıkta kaydettiğimiz aşama ile somut sonuçlara başarılı örneklere varmak adına inanarak yürümekte olduğumuzu söylemeliyiz” diye konuştu.

Toplanma amacının ülkemizdeki mühendislik fakültelerinin sorunları üzerinde görüş alış-verişinde bulunmak olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Dekanları Konseyi Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Mandal da, “Mühendislik eğitiminin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak üzere öneriler geliştirmek, bu önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde çaba sarf etmek ve gerekli girişimlerde bulunmaktır. Mühendislik dekanları arasında deneyimlerin paylaşıldığı, iyi uygulamaların tartışıldığı, güçlü ve zayıf yönlerin irdelendiği, iletişimi güçlendiren bir platform” ifadesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının sonrasında, GAZü Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından, Öğr. Gör. Sezgin Bademli’nin yönetiminde müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?