4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Muhtarlar borç batağında

Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz, muhtarların aldıkları maaşla Bağ-Kur prim borcunu ödeyemediklerini ve birçok muhtarın ödeyemediği prim borcu nedeniyle mahkemelik olduğunu belirtti.

Başkan Asım Güzelbey, Belediye Meclis Salonu’nda muhtarlarla biraraya gelerek sorunlarını dinledi.

Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep’in bir tarih ve kültür kenti olmasına rağmen bugüne kadar bu özelliğinden yeterince yararlanılamadığını belirterek, "Biz göreve geldikten sonra tarihi ve kültürel değerlerimiz önem kazandı. Zeugma’dan çıkarılan mozaikleri, yer altındaki 3 - 5 resim olarak görmüyoruz. Buradan çıkarılan eserler sayesinde Gaziantep’i dünyaya tanıtıyoruz. Kentimizden yılda 1.7 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Eğer tarihi ve kültürel değerlerimize gerekli önemi verirsek, sanayiden elde ettiğimiz gelir kadar turizmden de gelir kazanabiliriz" dedi.

Gaziantep’i çağdaş bir kent görünümüne kavuşturmak için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini kaydeden Güzelbey, "Şehirler meydanları ile anılır. Gaziantep’teki meydan eksikliği hepimizin malumudur. Kısa sürede yaptığımız Maarif ve Doğumevi kavşakları ile Gaziantep’in bu alandaki eksikliğini önemli ölçüde giderdik. Yaptığımız bu projelerle Gaziantep prestij kazandı. Bundan sonra da ihtiyaç duyulan diğer kavşaklarda projeler gerçekleştirerek, kent içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacağız" diye konuştu.

Güzelbey, geçtiğimiz hafta içerisinde Alo Doğum Hattı’nı hizmete soktuklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Doğum zamanı gelmiş vatandaşlarımız 286 25 25 nolu telefonu arayarak belediyemizden yardım isteyebilir. Vatandaşlarımızın yardım isteğini hiçbir ücret almadan karşılıyoruz. İçerisinde sağlık ekibi ve gerekli donanımı sağlanmış ambulansla hamile vatandaşlarımızı alarak istedikleri hastaneye götürüyoruz. Bundan sonra da önümüzdeki günlerde ’Mutlu Sonbahar’ projesini başlatacağız. Bildiğiniz gibi insanların da 4 mevsimi vardır. Yaşlılık dönemini sonbahara benzetiyoruz ve bu dönemde insanlar ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz kalabiliyor. Biz de sonbaharını yaşayan insanlarımıza yardım edeceğiz ve onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız."

Toplantıda daha sonra söz alan Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz de, muhtarların aldıkları maaşla Bağ-Kur prim borcunu ödeyemediklerini ve birçok muhtarın ödeyemediği prim borcu nedeniyle mahkemelik olduğunu belirtti. Titiz, prim borçlarının affedilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 16:08:04
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 13:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?