4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Mülteciye Mazlum-Der sahip çıktı

Fildişi Sahilleri'nden Türkiye'ye iltica talebinde bulunan bir kişi, Gaziantep'te Mazlum-Der tarafından misafir ediliyor.


Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Alkış, Fildişi Sahilleri'nden gelen Muhammed Keita'nın Gaziantep'te kendileri tarafından misafir edildiğini belirtti.

Alkış, Muhammed Keita'nın küreselleşmenin yol açtığı yoksulluğun bir kurbanı olduğunu ve bu şekilde binlerce insan bulunduğunu kaydetti. Alkış, "Dernek olarak zulme uğramış olanlara; kimliği, cinsiyeti, ırkı ne olursa olsun sahip çıkıyoruz" dedi.
Güçlü ülkeler tarafından sömürülen zayıf ülkelerin insanlarının, yoksulluktan kurtulmak için başka ülkelere iltica ettiğini ifade eden Alkış, "Bu ülkeler insanlık adına utanç duymalı. Bu tür zulümlere uğramış ve ülkemize iltica etmek için gelen insanlara sahip çıkmalıyız. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Bunlar bizim misafirlerimizdir, onlara en iyi şekilde sahip çıkmalıyız" diye konuştu.


Türkiye'ye iltica talebinde bulunan Muhammed Keita ise kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, "Vatanımı çok özlüyorum. Orada annem, babam, kardeşlerim, eşim ve bir çocuğum var. Hepsini çok özledim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 15:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?