3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Müstehcen fıkraya 5,8 milyar lira ceza

Gaziantep, 5.5 milyarlık cezayı konuşuyor. Gaziantep’te, müstehcen fıkra yayınladığı gerekçesiyle 5 milyar 837 milyon lira para cezası kesilen yerel gazete, kendisine pahalıya mal olan fıkranın cezasını ödedi.

Yerel Zafer Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmet Atar, bugün adliyeye gelerek kesilen cezayı ödedi. Atar, yerel gazetelerin bin bir güçlükle ayakta durabildiğini belirterek, "Tamamen bir hatadan dolayı yayınlanan bir fıkra nedeniyle, yaklaşık 6 milyar lira ceza ödemek zorunda kaldık. Yerel gazetelerin güçlükle ayakta durduklarını herkes biliyor. Fıkranın yayınlanmasından sonraki gün okuyucularımızdan ve kamuoyundan özür dilememize rağmen, bu özür dikkate alınmadı" dedi.

Gaziantep’teki yerel Zafer Gazetesi, 4 Aralık nüshasında kültür-sanat sayfasındaki fıkra köşesinde, bir asker fıkrası yayınlamıştı. Fıkrada sinkaflı kelimeler bulunmasından dolayı bir okur, Gaziantep Basın Savcılığı’na şikayette bulunmuş ve Gaziantep Basın Savcılığı da söz konusu gazetedeki fıkrayı inceleyerek, müstehcen yazı ve sözleri yayınladığı gerekçesiyle TCK’nın 226. maddesi 2. fıkrası gereğince 5 milyar 837 milyon lira para cezası ile cezalandırmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 16:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?