6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Nakliyeciler iftarda buluştu

Gaziantep'te yapılan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Toplantısının ardından, nakliyeciler verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Grand Otel'de düzenlenen iftar yemeğine UND Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ve çok sayıda nakliyeci katıldı. İftar yemeğinde bir konuşma yapan UND Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, nakliye sektörünün ciddi anlamda sıkıntıları bulunduğunu belirtti. Dinçşahin, şöyle konuştu:

"Bir çok ülkede hukuka aykırı, haksız rekabete dayalı işlemlerle uğraşıyoruz. Sadece Bulgaristan'ın Türk nakliyecilerine uygulamaya koyduğu kurallarla Türk ekonomisi bir yılda 1,5 milyar dolar fazla maliyet ödüyor. Rusya, çektiği sıkıntıları adeta Türk nakliyecilerinden çıkarıyor. Tarife dışı engellerle bizleri bıktırıyor. Bu tür uygulamalarla Rusya pazarını 3. dünya ülkelerine kaptırdık. Nakliyeciler olarak kar edemiyoruz, ayakta kalmaya çalışıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 11:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?