25
Nisan
2024
Perşembe
GAZİANTEP

Nasuh Mahruki yeni kitabını tanıttı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Gaziantep'te kurulma aşamasında olan AKUT'a destek isteyerek yeni çıkan kitabını tanıttı.

Mahruki, Gaziantep Kolej Vakfı'nın (GKV) sponsorluğunda GKV Konferans Salonu'nda öğrencilerle söyleşi yaptı. Söyleşiye, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nükhet Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Mahruki, söyleşide yeni çıkardığı, "Vatan lafla değil, eylemle sevilir" adlı kitabını anlattı. Mahruki, "Son 20 yılda yaptığım ve yapmak istediğim her şeyi bu kitapta anlattım. 20 yaşında dağcılığa başladım ve hayatım değişti.

Kişisel değişim sürecinde en önemli dönüm noktası bu oldu. İnsan hayatındaki değişiklik, kişisel gelişime çok olumlu katkılar sağlar. Genelde hepimiz ülkemizi sevdiğimizi söyleriz. Ama duygularımızı sadece sözde bırakmamalıyız. Duygularımızın eylemsel karşılığını ortaya koymalıyız. Ülkemizde eksik olduğunu düşündüğümüz bir şeyler varsa bunu birilerinin gelip yapmasını beklemek yerine kendimiz yapmalıyız. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bu kitaptaki eylem çağrısı işte budur" şeklinde konuştu.

Türkiye'de çok ciddi kirli bilgi akışı yaşandığını ifade eden Mahruki, "17 Ağustos depreminden sonra, insanlarda afet konularında koruma fikri gelişti. Her şeyi devletten beklemek yerine, her şeyi kendimiz yapmayı öğrendik. Deprem olduğunda devletimiz bile neyi nasıl yapacağını bilemezken, AKUT hemen bölgeye giderek kurtarma çalışmalarına başladı. Bu depremden sonra, Türkiye'de AKUT'a karşı çok ciddi bir güven oluştu. TSK ile birlikte Türkiye'de en güvenilir kurumlardan birisi olduk. Bu depremden sonra depremin küllerinden yeni ve çağdaş bir Türkiye yaratma düşüncesi oluştu. Büyük olaylar sonrası hep köklü değişimler olmuştur. 17 Ağustos depremi çok ciddi bir zihin haritası değişimi fırsatıydı" dedi.

Mahruki, söyleşinin ardından öğrencilere, yeni çıkardığı "Vatan lafla değil, eylemle sevilir" adlı kitabını imzaladı. Mahruki ayrıca, 7 Mart Cuma günü saat 11.00 ile 12.00 arasında Şahinbey Belediyesi tarafından bastırılan 'Afet El Kitabı' dağıtımını Başkan Ömer Can ile birlikte pilot okul olarak seçilen Akyol İlköğretim Okulu'nda öğrencilere dağıtacak. Mahruki, burada öğrencilere afetler hakkında bilgi verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?