6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Nizip'e organize sanayi yapılıyor

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, Nizip ilçesine organize sanayi kurulacağı müjdesini verdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin konuya özel önem verdiğini, iktidarları döneminde 100 adet organize sanayi bölgesi projesinin alt yapı inşaatlarının yürütüldüğünü belirtti. Gaziantep'te mevcut 4 organize sanayi bölgesi bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kredi desteğiyle altyapı inşaatları tamamlanarak hizmete sunulan 107 adet organize sanayi bölgesinde 46 bin 250 işletme yer alıyor ve 747 bin 314 kişiye iş imkanı sağlanıyor. Bu yıl sonu itibariyle 15 adet organize sanayi bölgesi daha tamamlanarak, ülkemizin ve sanayicimizin hizmetine sunulacak. Bu projelerden birisi de Nizip Organize Sanayi Bölgesi'dir" dedi.

Tasarının hazırlanma amacının; sanayinin etkinliğini arttırmak ve kentte düzenli yerleşmeyi sağlamak, sanayi kuruluşlarının ulaşım, kentsel arazi, enerji yakıt ve hammadde gibi alt yapı ve gereksinimlerle ilgili kolaylıkları bir arada bulunduran sanayi bölgelerinden daha fazla yararlanabilmek olduğunu ifade eden Erdoğan, "Organize sanayi bölgelerinde yatırım yapmak isteyen ancak, arsa alma ve sermaye yönünden sıkıntı çeken işletmelere kiracı olarak faaliyet de bulunmaları imkanı sağlanmıştır. Bu bölgelerde yer alacak kiracılara kolaylıklar da sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2009 yılı yatırım programı teklifinde organize sanayi bölgeleri projelerinden GAP kapsamındakilere 48 milyon 875 YTL, diğer yörelerdeki OSB'lere 67 milyon 746 bin YTL olmak üzere toplam 116 milyon 621 bin YTL ödenek tahsis edildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?