6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Nizip'te internet evi açıldı

Nizip ilçesinde İnternet Evi açıldı.

Açılışa, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Nizip Kaymakamı H.Yusuf Güner, Nizip Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan, Türk Telekom Gaziantep İl Müdürü Muhammet Katmer, daire müdür ve amirleri, oda temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türk Telekom İl Müdürü Muhammet Katmer, açılışta yaptığı konuşmada, sınırsız bilgi kaynağı olan internetin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda hem de ücret talep etmeden öğrencilerin, vatandaşların yararlanması için İnternet Evleri'nin açılmaya başlandığını belirtti. Türk Telekom'un, internet kullanımını arttırmaya yönelik projelere tam desteğinin sürdüğünü kaydeden Katmer, "Halkımızın gerek bilgisayar eğitiminde, gerekse internette ücretsiz erişimini sağlayacak İnternet Evleri, Kaymakamlıklar ve Belediye Başkanlıkları koordinesinde değerlendirilecektir" dedi.

Kaymakamlık ve belediyeler iş birliği içerisinde sürdürülen projede 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant internet erişimi içeren İnternet Evi'nin hizmete açılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Katmer, "Türk Telekom'un İnternet Evi erişimi sayesinde, Türkiye'nin her ilçesinde herkesin kullanımına açık birer internet erişim noktası hizmete açılmış olacak. Nizip İnternet Evi'ni Karkamış, Araban, Yavuzeli, Oğuzeli, Nurdağı ve İslahiye internet evleri takip ederek Şubat ayı sonuna kadar vatandaşların hizmetine sunulmuş olacaktır. Her bilgisayarı bir kütüphane, bir eğitim ve öğretim aracı olarak vatandaşların, öğrencilerin hizmetine ücretsiz sunarak 21.yüzyıl bilgi çağında bilgi toplumu olma hedefimize kısa zamanda ulaşmak amacıyla Türk Telekom A.Ş her alanda sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmeye devam edecektir" diye konuştu.

Açılışın ardından Vali Süleyman Kamçı ve beraberindekiler, internet evini gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?