6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Nizip'te örnek yardım

Nizip ilçesinde, kaymakamlık tarafından 2 bin aileye bayram yardımı yapıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından dağıtımlarda yaşanan izdiham haberleri gelirken, Nizip Kaymakamlığı'nca örnek olacak bir dağıtım yapıldı.

Nizip kaymakamlığı tarafından her bayramda fakir ailelere verilen bayram yardımının dağıtımı sırasında 2 binden fazla aileye para yardımı yapılmasına karşın dağıtımda en küçük bir taşkınlık yaşanmadı. Türkiye'ye örnek olacak bir dağıtım yapan Nizip Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, sırada bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek onların başka sıkıntıları olup olmadığını sordu.

Güner, kişi başına 2 yüz YTL'lik para yardımını almak isteyen vatandaşların oruçlu oldukları için bazen sinirlerine hakim olamayacaklarını düşünerek gerekli önlemleri aldıklarını belirterek " Sırada bekleyen tüm insanların bu paraya ihtiyacı var. Devlet olarak küçük dahi olsa bu yardımla yaralarına merhem olduysak ne mutlu bize" dedi.

Dağıtım bitene herkesle bire bir ilgilenen Kaymakam Güner, "Özürlü vatandaşlarımızın bankadaki işlemlerini ise burada bulunan kaymakamlık görevlileri yapacak. Bankaya gelecek durumda olmayan, yatalak olan vatandaşlarımızın paralarını ise evlerine kadar götürüleceğiz. Sırada bekleyen bazı yaşlı vatandaşlarımızın art niyetli insanlar tarafından kandırılmaması ve hırsızlık olaylarının önlenmesi için polis tarafından gerekli önlemler alındı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?