6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Nostalji vatandaşın ayağına geliyor

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi 4 yıldır geleneksel hale getirdiği Açık Hava Nostalji Yazlık sinema günlerini, oluşturduğu seyyar bir ekiple parklara taşıyarak vatandaşın ayağına götürüyor.

Karataş Dr. Sadık Ahmet Meydanı, Güzelvadi, Kahvelipınar, İstiklal, Binevler, Güneş, Ahmet Taner Kışlalı ve Kırkayak Parkı ile Hoşgör Meydanı’nda üçer gün olmak üzere, Ramazan ayı Açık Hava Nostalji Yazlık sinema günleri, Ramazan Bayramı’na kadar gösterimde olacak. Kültür-sanat organizasyonlarının Şahinbey’de geleneksel hale geldiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, unutulmaya yüz tutmuş açık hava sineması kültürünü yeniden yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Sinemanın önemli bir kültür olduğunu ve yeni neslin açık hava sinemalarından yoksun büyüdüğünü belirten Başkan Ömer Can, "Çocuklarımız sinema kültüründen yoksun büyümesin diye dört yıldır geleneksel hale getirdiğimiz ve Karataş Dr. Sadık Ahmet Meydanı’nda gösteri yapan açık hava nostaljik sinema gösterimizi seyyar hale getirerek, vatandaşımızın ayağına götürmek için ilçemizdeki parklara taşıdık”dedi.

İnsanların yaz akşamlarında ailece eğlenceli bir zaman geçirmelerini amaçladıklarını kaydeden Başkan Ömer Can, "Programımız çerçevesinde her gün değişik bir film gösterime giriyor. Artık bir nostalji olan yazlık sinemanın tadını vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. Organizasyonlarımızla genç, yaşlı, çocuk tüm vatandaşlarımız yaz aylarının bunaltıcı havasından bir nebze kurtulma imkanı buluyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?