6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Noter işlemlerinde sahtecilik

Gaziantep Noter Odası Başkan Yardımcısı Yılmaz Evin, noter işlemlerinde rastlanan en büyük sahteciliğin fotoğraflarda yaşandığını bildirdi.

Evin, yaptığı açıklamada, sahtecilik işlemlerinin önüne geçmek için nüfus müdürlüklerinin fotoğrafları da dijital ortama alması gerektiğini belirtti.

Yaşanan sahtecilik olayları nedeniyle noterlerin cezai işlemlere maruz kaldıklarını kaydeden Evin, "Kimlik bilgileri ile yaşanan sahtecilik olaylarının önüne geçebiliriz. Ancak sahteciliğe niyetlenen kişiler başkasının kimliği üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak geliyor. Bu nedenle fotoğraflar da kimlik bilgileri gibi dijital ortama alınmalı" dedi.

Noterlerin ülke ekonomisinin de göstergesi olduğunu ifade eden Evin, Gaziantep'te 10 noter bulunmasının ekonominin iyiye gittiği anlamında yorumlanmamasını söyledi. Evin, "Gaziantep 1.5 milyon nüfuslu bir şehir. 10 noter nüfus oranına bakıldığında çok değil. Noterlerin sayısının 10'a yükselmesi, ekonominin iyiye gittiği anlamına gelmez. Verilere baktığımızde ekonomi pek de iç açıcı değil" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 18:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?