6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ödeme kolaylığında son gün 28'i

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi borcunu ödeyemeyen mükelleflere daha iyi şartlarda tecil imkanı sağlayan düzenlemenin, başvuru süresinin 28 Kasım Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini söyledi.

Çember, yaptığı yazılı açıklamada, "Zor durumda olmaları nedeniyle borçlarını ödeyemeyen mükelleflere amme alacağının etkin ve hızlı bir şekilde tahsili amaçlanarak daha iyi şartlarda tecil imkanı sağlayan düzenlemenin başvuru süresi 28 Kasım Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu güne kadar 12 binin üzerinde mükellef Vergi Dairesi Başkanlığımıza müracaat ederek vergi borcunu taksitlendirmiştir"dedi.

Vergi borcu bulunan mükelleflerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini vurgulayan Çember’in açıklaması şöyle devam etti;

"Biriken vergi borcunun yıllık yüzde 3 gibi normalin çok altında bir faiz oranıyla 18 ay süreyle eşit taksitler halinde bölünmesi, mükelleflerimizin ilerde daha fazla bir vergi borcu yükü altında kalmasını engelleyecektir. Borcunu zamanında ödemeyen mükelleflere haciz ve icra uygulayarak amme alacağını bir an önce hazineye aktarımını sağlamak Vergi Dairesi Başkanlığımızın başlıca görevleri arasındadır. Bu nedenle zamanında borcunu ödeyemeyen bütün mükelleflerimizin yapılan düzenlemeden faydalanması ve 28 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar bağlı oldukları Vergi Dairelerine başvurmaları kendi yararlarınadır. Faydalanamayan mükelleflerimiz hakkında gerekli kanuni işlemlerin ivedi bir şekilde yapılacağının bilinmesinde yarar vardır. Bu düzenlemeden yararlanmak için başvuran mükelleflerimiz ayrıldıktan sonra vergi borcu olup da cebri takibat yapılacak mükellef sayımızda ciddi azalmalar meydana geldiği için, müracaatta bulunmayan borçlu mükelleflerle ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı olarak daha seri ve kararlı hareket ederek, tahsilat işlemlerine ağırlık verilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?