5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Öğrenci cinayetinde karar: 8 yıl hapis

Gaziantep'te, gürültü yaptığı için ismini tahtaya yazdığı gerekçesiyle tartıştığı arkadaşını bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan öğrenci, 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı. 

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın gizli karar duruşmasında, tutuklu yargılanan sanık Ş.Y. ve avukatı Abdülhadi Bay ile öldürülen Tayfun Bozdağ'ın ailesi hazır bulundu. Sanık Ş.Y. ve avukatı Abdülhadi Bay'ın mahkeme heyetine son savunmalarını yaptıkları duruşmada, karar verildi. Mahkeme heyeti, aldığı kararla Ş.Y.'yi ''Kasten adam öldürmek'' suçundan 8 yıl 4 ay hapse mahkum etti. 

22 Mart 2006 tarihinde meydana gelen olayda, 19 Mayıs Lisesi'nde sınıf başkanı olan Tayfun Bozdağ'ın (16), gürültü yapan öğrencilerin ismini tahtaya yazması üzerine öğrencilerden Ş.Y. ile aralarında tartışma çıkmış ve okul çıkışında yaşanan kavgada Tayfun Bozdağ bıçakla yaralanmıştı. Tayfun Bozdağ kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 11 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Bıçaklama olayının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Ş.Y. ise Tayfun Bozdağ'ın hayatını kaybetmesi üzerine tutuklanmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 18:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?