4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Öğrenciler Avusturya'ya gidecek

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin teknolojisini takip etmek için Avusturya'ya gidecek.

Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan okul Müdürü Abdulkadir Kalyanci, AB teknolojisini takip etmek için hazırlanan projenin 2007 yılında ilgili makamlara sunulduğunu ve projenin kabul edildiğini söyledi.

Kalyenci kabul edilen proje sayesinde AB ülkelerindeki teknolojiyi yakından takip edebileceklerini belirterek, "Hazırlamış olduğumuz projede AB ülkelerinde kullanılan teknolojiyi takip etmek için bir heyet göndermeyi teklif etmiştik. Bu projemiz aynen kabul edildi. Bu sayede elektronik teknolojide ilerleyen AB ülkelerinde yapılan çalışmaları yakından takip edeceğiz. Hazırladığımız heyet 1 yönetici, 1 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşmaktadır. Heyete alınan öğrenciler alanlarında yapılan seçmeler sonucunda belirlenmiştir. Heyetimizin Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

Kalyenci, özellikle manyetik kart projeleri hakkında bilgi toplayacaklarını belirterek, "Çağın gerekliliği olan teknolojiyi yakından takip etme fırsatı bulmamız bizler için büyük bir avantajdır. Öğrencilerimiz orada kullanılan manyetik kartlarla ilgili son teknolojileri inceleyecekler. Heyetimizin başarılı projelerle dönecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 16:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?